torsdag 17. mars 2011

Lommebok & Lego!

Legopose
Da jeg var lita jente, sydde min mor en LEGO-matte til min lillebror, som hadde uendelige mengder av sorten! Denne har jeg hatt i bakhodet siden jeg møtte min kjære som har to gutter, men jeg har ikke fått satt ideèn ut i livet før nå, etter at søte Kjerstin i barselgruppen min sa at "DET må du lage" :)

For en tid tilbake fant jeg endel stoff på posesalg, og der var det perfekte legopose-stoffet! Posene har ligget ferdig klippet siden mandag, og i dag er de ferdig maljet og sydd :) 
Maljene var forferdelig dyre synes jeg (75 kr for 15 stk), men resultatet ble veldig fint! På S&S hadde de ikke noen mellomstørrelse, bare 11mm og 5 mm. så jeg skal se om det er mulig å finne noen som er litt mindre enn 11 mm, som kanskje også er rimeligere!

Jeg har brukt anorakksnor gjennom maljene, men er usikker på om det, sammen med en snorstopper er en "brukanes" løsning i lengden! Jeg har tredd snoren gjennom slik at det akkurat rekker rundt når posen ligger flatt, men når man da snurper den sammen, så blir jo snora veldig lang og kanskje litt vanskelig å håndtere for små armer? Dette tar jeg mer enn gjerne imot tilbakemeldinger og forslag på!

Her er resultatet i bilder! Matte nr 2 ligger ved siden av meg klar for maljing,
slik at jeg har noe å henge fingrene i utover kvelden :)


Lego-matte in action!


Maljer og anorakksnor fra Stoff & Stil


Dette retro-stoffet lyser det bare LEGO av synes jeg :)


By:M merket må med :)Lommebok!
Den største bukkene bruse kom forresten stolt hjem med en lommebok han hadde laget i kunst og håndtverkstimen av Juice-kartongen han hadde med på skolen, og lærte villig vekk kunsten å brette! Gøy å lære noe nytt, og gøy å gjøre noe sammen :)


Ingen tvil om hva som skal oppi her :)11 kommentarer:

 1. KJEMPEFIN MAICHEN! Tenkte på sånn "ransel"-lås, sånn som du drar innover også lukker den seg. Blir vel kalt anorakk lås også? skjønner du?

  SvarSlett
 2. Tusen takk Marte, jeg er sikker på at tausa di kommer til å trenge en etterhvert :)

  Takk for tipset, men det er vel en sånn jeg har brukt! En sånn "Plastkule" med en "durt" man trykker inn for å stramme/løsne!
  Du skjønner selvfølgelig akkurat hva jeg mener ja? :D

  SKal finne en link, jeg, HER: http://www.stoffogstil.no/Katalog/Sytilbehoer.aspx?group_id=4905&articleid=15773

  SvarSlett
 3. Hei. Kjempefin legopose!:D SÅnn må jeg nok lage etterhvert ja:) Men lurte på om du har mål på den siste posen du laga, ikke den lille men den store posen!:)

  SvarSlett
 4. Om du tenker på den store vognposen, så har jeg bare tatt utgangspunkt i den lille posen og forstørret den litt! Den er ca 55-60 cm bred ferdig sydd og ca 100 cm lang!

  SvarSlett
 5. Og tusen takk forresten :)

  SvarSlett
 6. Ble helt fasinert av de lommebøkene jeg!
  Så kreativt da =)

  Legopose skulle jeg ha hatt ja, dine var bare så kule da:)

  SvarSlett
 7. Ja, ikkesant? Jeg har sett dem rundomkring i blogglandia en stund, og var kjempeglad for at junior kunne lære meg hvordan :)

  Tusen takk :)

  SvarSlett
 8. Kjempefin legopose og kule lommebøker:)

  SvarSlett
 9. De legoposene er helt geniale, har de på jobb :-D

  SvarSlett
 10. åh så mye smart:) lekker blogg:)

  SvarSlett
 11. Tusen takk for gode ord! Ha en super lørdagskveld :)

  SvarSlett

Visste du at du ikke trenger egen blogg for å kommentere i andres blogger?
Der du må velge "kommentèr som" under kommentarfeltet, kan du velge navn/nettadresse, eller anonym! Da skriver du bare inn navnet ditt!
Takker for alle hilsener :)