fredag 11. mars 2011

En ny matpakke-vår?

Etter å ha kastet utallige brødskiver med salami, fra matboksene til gutter som kaller Kneipp verdens beste brød, og som insisterer på å ikke ha smør på skiva, var tiden inne for å prøve noe nytt! Jeg har fulgt litt med på Matpakkebloggen, og de kreative damene Marii i  Chattèm og Hilde i Puslespillbrikker har begge blogget om matpakker som jeg har latt meg inspirere av!
Marianne i Matpakkebloggen distribuerer også "Easy lunchboxes"

Har du sett noe så genialt?


For det første innbyr de til kreativitet kl 7 på mårran utover tørr kneipp med salami, og for det andre stables de enkelt inni hverandre, og tar nesten ikke mere plass enn en enkel matboks i skapet! LIKER!!

Forhåpentligvis er det nå slutt på febrilsk leting etter hvilket lokk som passer til hvilken boks, fordi klokka nærmer seg 8, og som ender med at man slenger skivene i en pose!
Da er det kanskje ikke rå rart at store deler av den kneippen kommer i retur!

I går kom endelig pakkelappen i postkassa, så jeg fikk matboksene i hus!
(er det forresten litt flaut at de på posten ikke lengre spør meg eter navnet mitt når jeg skal hente noe?)Under kveldsmaten viste jeg frem boksene til storgutta og vi snakket litt om hva man kunne ha i dem! Da kom det plutselig opp mange gode forslag til hva som kunne være med, i motsetning til tidligere!
Det er greit å drømme om chips med ketchup-dip i det ene rommet, men i forhåpentligvis klarer vi fylle opp med litt sunnere saker :)


Første utgave av den nye matpakken ble fyllt med grove scones med salami, pølserester fra gårsdagens middag, og agurk og cherrytomater!
Jeg er litt spent på hvordan agurken holder ut utover dagen, men regner med jeg får grundig tilbakemelding når dagen er over!

Minstemann fikk også med seg en baby-bel han har siklet på :)


Som eneste minus med boksene, synes jeg lokket sitter litt dårlig når boksen blir litt full! Jeg hadde ingen strikk tilgjengelig i dag, så løsningen ble å legge boksene i hver sin pose! I vanlige fall vil det ikke bli like fullt,
men jeg er spent på å se hvordan lokkene holder ut, hoppende rundt i ryggsekken til en 9-åring som løper for å rekke bussen, så jeg tror jeg skal finne noen kraftige gummistikk for sikkerhets skyld!


Jeg er veldig spent på tilbakemeldingene i ettermiddag, og skal lete frem noen pepperkakeformer til mandagen!

Har DU noe litt utenom det vanlige du har hatt i matpakken til deg selv eller dine barn?

7 kommentarer:

 1. Supert, du er så kreativ Maichen, kan ikke du smøre matpakke til meg også ?

  SvarSlett
 2. Den va jo super kreativ å ser ut som en super jæv boks;) Kanskje e kun ha fått bruk før nå sånt..... Her i huset e da jo en som ikke rør matpakken i det hele å det store å en som ikke tål at pålegge ligg på maten, derfør end det som regel opp med at sekken e fylt opp med fleire boksa.....å på butikkan her finn e jo bærre leverpostei i porsjonspakka, så at minsten kommer med en stor tube skinke ost og en boks full med paprika e et vanlig syn ;) forøvrig kan e førstå at matpakkan ikke frista, før e har samme probleme her med SMØR,nei takk :)Klem Katrin ....

  SvarSlett
 3. Vi har også forsøkt å sende med en squeezyflaske med syltetøy, med det resultat at flaska er tom når den kommer i retur, og skiva ligger urørt :) Og jeg har selvfølgelig ikke smør på skivene deres når de ikke liker det :)
  Mange fiffige løsninger med porsjonspakker, men det blir jo litt dyrt i lengden, blir det ikke ? Skulle forresten gjerne hatt tak i en gaffel som er såpass liten at den går i pakka, men det løser seg foreløpig med tannpirkere :)

  SvarSlett
 4. Har erfart plastboks med syltetøy og gris i hele sekken, å det minker stadig med t-skjeer i skuffen.... Jeg skjønner at du ikke har smør på skivene deres, mine liker heller ikke smør, å da skjønner jeg at matpakken ikke frister når det er tørr skive med pølse eller ost ;) Jo porsjonspakkene koster, å derfor har jeg lenge vært på utkjikk ette matbokser med flere rom, for det blir mye og følge med på for en liten 1.klassing når det ligger tre bokser i sekken :)Katrin

  SvarSlett
 5. Ja, en tørr matpakke er ikke særlig fristende nei, og med flere bokser i sekken blir det mye å holde styr på for en liten en!

  Håper du også får nytte av disse boksene, og fortell meg gjerne hva du putter i dem :)

  SvarSlett
 6. Det så jo veldig godt ut. Ble det akseptert av gutta?
  Jeg har kjøpt stålbestikk på Ikea som er beregnet til ungenes koppestell, og de fungerer veldig bra til matboksene, siden de er små (finnes på barneavelingen). Og hos Casa Bento er det masse morsomt å finne, f.eks. http://casabento.com/cart/index.php?main_page=product_info&cPath=4&products_id=701
  Har handlet endel der, og det går fint og raskt.
  Ellers finnes det endel bittesmå bokser som er supre til f.eks. syltetøy eller annet som ikke må blandes med resten av maten, bl.a. Rafens og Kitshen selger nett med mange småbokser i (tror det er 12 eller noe sånt). Kjempekjekke til pålegg, frukt, dip e.l.

  SvarSlett
 7. Hehe, Eldstemann syntes ikke sconesene var noe gode (burde såklart latt dem smake først) så han hadde spist bare pølsene og grønnsakene, men var veldig gira på hva mandagen ville bringe! Den mellomste bukkene bruse hadde fått loff(!) av en klassekamerat, så der lå også scones'en igjen :D
  Men vi går på med nytt mot på mandagen!

  Takker for gode tips med bestikk og småbokser, det skal jeg sjekke ut, høres kjempesmart ut!

  SvarSlett

Visste du at du ikke trenger egen blogg for å kommentere i andres blogger?
Der du må velge "kommentèr som" under kommentarfeltet, kan du velge navn/nettadresse, eller anonym! Da skriver du bare inn navnet ditt!
Takker for alle hilsener :)