torsdag 11. mars 2010

Mitt livs opplevelse!

I dag har vi vært til ordinær ultralyd, og det var reett og slett ubeskrivelig. Etter å ha hatt vondt i magen de siste dagene, av engstelse for at de skulle oppdage noe galt på undersøkelsen, så kjente jeg at nervene var i helspenn da vi ankom St.Olavs i god tid. Vi ble ropt opp tidlig, så det var bra vi var tidlig ute! Nervøs som jeg var, så klare jeg å sparke ned en krakk på tur opp på undersøkelsesbenken, som sambo måtte fikse opp i, og kjente det knøyt seg i magen inår hun smurte ut geleen på magen min. Det var en student som skulle utføre undersøkelsem, men siden hun ikke hadde kommet enda, så tjuvstartet jordmoren litt.

Vi fulgte spent med på skjermen, og det som først så ut som et satelittbilde fra værmeldingen, åpenbarte seg som en perfekt liten baby!
Følelsen var rett og slett ubeskrivelig, og det var vanskelig å holde tårene tilbake!
Tenk, det bor faktisk en ordentlig baby der inne i magen min, og den har jeg laget sammen med mannen i mitt liv!!

Jordmoren kunne fortelle at det bare var en der inne, før studenten kom og overtok. Hun tok seg til min store glede god tid, og vi gikk grundig gjennom alle organene. Vi fikk se hjertet som pumpet rytmisk, og hun zoomet inn slik at vi tydelig kunne se alle 4 hjertekammer. Vi så magesekken og urinblæren og nyrene, og de to hjernehalvdelene helt klart! Helt utrolig at det er mulig å se alt så detaljert, som f.eks ryggraden som sirlig gikk ned gjennom kroppen. Armene og beina var stadig i bevegelse, og jeg var nesten målløs av forundring over at den lille krabaten faktisk bor i magen min!

Studinen spurte om vi ville vite hvilket kjønn det var, noe vi sa ja til, og hun viste oss på skjermen, og sa at her kunne vi tydelig se pungen og tissen til en liten gutt :) Så da blir jeg fremdeles enest høne i flokken hjemme :) Den lille var ikke veldig sjenert og viste seg frem, selv om jeg på et tidspunkt tok feil og kom i skade for å spørre om navlestrengen var tissen :D

Den lille syntes nok de dyttet fælt, for han flyttet seg fra den ene siden til den andre, og da fikk jeg bekreftet at det jeg hadde mistenkt å være spark fra babyen, faktisk var akkurat det! Utrolig gøy å se det på skjermen samtidig!
Til slutt tok jordmoren over, og tok en ekstra titt på hjertet og morkaken, som begge så helt perfekt ut, og lå der de skulle! Det tok litt tid før hun fant den siste vinkelen hun ville se på hjertet i, og "rusket" litt i magen et par ganger for å få knerten til å flytte på seg, men han er nok like bedagelig anlagt som mor og far, og viste heller lite initiativ til å flytte på seg på kommando!
Aner jeg allerede at han er like sta som mor? ;)Terminen min ble endret fra 11. Aug. til 9. Aug, så da blir det to dager mindre å vente :) Jeg er altså 18 uker og 5 dager på vei! På lørdag er jeg 19 uker på vei, og da er det bare en uke igjen til jeg er halvveis :)

Jeg fikk også med meg 5 bilder, men de var ikke så veldig klare som jeg har sett andre UL-blder kan være, men jeg er likevel kjempefornøyd med timen, og vi var tross alt der inne i 45 min. i allefall, så jeg føler jeg fikk valuta for pengene :)


(på bildene ser man hodet til den lille i profil, med toppen av hodet mot høyre. Det hvite rett over pannen er ikke horn, men hånden til den lille som vinker :))

2 kommentarer:

  1. Hurra for en frisk liten tass i magen. Gratulerer så mye!!!

    SvarSlett
  2. Tusen takk for det, Heidi Marie :)
    Kjempeglad for at alt så bra ut :)

    SvarSlett

Visste du at du ikke trenger egen blogg for å kommentere i andres blogger?
Der du må velge "kommentèr som" under kommentarfeltet, kan du velge navn/nettadresse, eller anonym! Da skriver du bare inn navnet ditt!
Takker for alle hilsener :)