mandag 20. desember 2010

Lillebrors første flytur !

Da har vi overlevd den aller første reisen sammen, og det gikk over all forventning!
Her er vår suksess-oppskrift for turen :)
(uten garanti for at det vil fungere igjen, verken for meg selv eller andre :))



Pakk med omhu!
Da mener jeg ikke i forhold til mengde totalt, men i forhold til hva som sjekkes inn av bagasje, og hva du tar med deg inn på flyet. For meg, som skulle reise alene med Sondre, var dette en nøkkel. Min supersøte sjåfør satt i bilen og ventet med junior, mens jeg sprang inn og sjekket inn bagasjen! Passet samtidig på å slenge med ytterjakka mi i kofferten, for å slippe å dra på den inne!
Som dere kan se på bildet under, er pram-pack'en betraktelig større enn den nprmalt store kofferten ved siden av, og jeg tror at en Simo kombivogn er max i forhold til hva det er plass til i en slik en! Men den gjorde jobben sin, så ingen skader :)



I den store veska jeg hadde ordna til håndbagasjen hadde jeg pakket ned leketeppet mamma har sydd til junior, som har stoff på ene siden og fleece på andre siden. Både i tilfelle det skulle bli kaldt for oss, og for å kunne legge lillemann ned om det skulle være nødvendig!

I tilegg hadde jeg kjøpt en smart mobilholder hvor jeg også hadde plass til legitimasjonen min. Denne hekta jeg fast på stroppen på vesken, slik at jeg lett fikk tak i det, for å slå av/på tlf, og for å ha leg klar til innsjekk!
(Bare sånn for ordens skyld, pakket jeg denne holderen NEDI veska mens jeg var på farten, men det at den var festet i veske-hanken gjorde den enkel å få tak i :))






Jeg hadde også baby-bjørnen i veska, en flaske med ferdigblandet melk, en liten leke, og "toalettmappa" til mini! "toalettmappa" inneholder alltid et par bleier, våtservietter, engangsunderlag, ekstra smokk og skiftetøy. Tar med meg denne overalt, for det er så kjekt å slippe dra med seg hele veska på badet for skift!



Mens vi ventet på boarding, fikk junior seg et måltid, og humøret var på topp! Han hadde hatt seg en halvtimes dupp på tur ut til værnes, så det var nok også til vår fordel :) Da vi sjekket inn og satt innenfor "innhengningen" og ventet på å få gå på flyet, la jeg lillemann ned på gulvet på medbrakt teppe, og der lekte vi helt til absolutt alle de andre hadde gått helt inn på flyet! Da ruslet vi rett til setet vårt, fikk bytta til midtgang istedet for vindu, og slapp å sitte så lenge i ro før vi startet! Siden det var en kveldsflygning slukket de lysene i kabinen, og mens vi taxet ut på rullebanen, sovna både han og jeg :) Da vi begynte å gå inn for landing kom leken jeg hadde vært så smart å putte i lomma, til nytte! (bukselommer er fine både til leker og smokker :))

Jeg hadde med en bitering som laget pipelyd om man klemmer på midten på den, så når det begynte å bli litt kjedelig med leken, så kunne vi pipe litt diskret for å beholde oppmerksomheten de siste metrene før flyet parkerte! Han fikk mange god-ord av medpassasjerene da lyset kom på!

Da vi skulle sørover igjen, hadde jeg bestillt sent fly, så junior ble lagt i senga med pysj og det hele kl 20, vekket og tatt opp igjen og rett i ulldressen kl 21, og smilte og var fornøyd både på flyet og i bilen helt til vi kom hjem på natta rundt 00.00 og da ble det litt skriking, men det syntes jeg jaggu han hadde lov til etter å ha vært så flink :)

Oppsummering:
Pakk smart, ta kun med det mest nødvendige inn på flyet, spesiellt om du reiser alene!
Nok mat og søvn i forkant øker suksessfaktoren!
Vent så lenge som mulig med å gå ombord i flyet, og velg gjerne midtgang, i tilfelle skriking/bleieskift!
Leke med LITT lyd kan kjøpe noen dyrebare ekstra minutter før tålmodigheten tar slutt :)

2 kommentarer:

  1. Dina Husjord26 januar, 2011

    Stilig toalettmappe! Takk for tipset, har akkurat tørka støv av symaskin min ;o)

    SvarSlett
  2. Den er vi veldig fornøyd med ja :) :) Må få se når du setter igang da, Kreative Dina!

    SvarSlett

Visste du at du ikke trenger egen blogg for å kommentere i andres blogger?
Der du må velge "kommentèr som" under kommentarfeltet, kan du velge navn/nettadresse, eller anonym! Da skriver du bare inn navnet ditt!
Takker for alle hilsener :)